Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вміст у листках азоту та продуктивність ліній озимої м'якої пшениці, унікальних за хлібопекарськими властивостями

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Тарасюк, О.І.
dc.contributor.author Починок, В.М.
dc.date.accessioned 2019-10-05T12:23:31Z
dc.date.available 2019-10-05T12:23:31Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Вміст у листках азоту та продуктивність ліній озимої м'якої пшениці, унікальних за хлібопекарськими властивостями / О.І. Тарасюк, В.М. Починок // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 1. — С. 66-73. — Бібліогр.: 18 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 2308-7099
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159484
dc.description.abstract У ліній озимої м’якої пшениці з унікальними хлібопекарськими властивостями, що містять рідкісні глютенінові алелі, алель Glu-B1a1, гени від родичів пшениці Aegilops cylindrica тa Ae. tauschii, досліджено фізіологічні показники, пов’язані з функціональним станом листків і продуктивністю. Встановлено, що ці лінії різняться за вмістом у листках азоту, хлорофілу, врожайністю та білковістю зерна. Виявлено позитивні кореляційні зв’язки між цими показниками, що підтверджує важливість показника вміст азоту в листках для характеристики функціонального стану рослин і поліпшення методів добору селекційного матеріалу. uk_UA
dc.description.abstract У линий озимой мягкой пшеницы с уникальными хлебопекарными свойствами, которые содержат редкие глютениновые аллели, аллель Glu-B1a1, гены от сородичей пшеницы Aegilops cylindrica и Ae. tauschii, исследованы физиологические показатели, связанные с функциональным состоянием листьев и продуктивностью. Установлено, что эти линии различаются по содержанию в листьях азота, хлорофилла, урожайности и белковости зерна. Выявлены положительные корреляционные связи между этими показателями, что подтверждает важность показателя содержание азота в листьях для характеристики функционального состояния растений и улучшения методов отбора селекционного материала. uk_UA
dc.description.abstract Physiological indices related to the functional state of the leaves and productivity were investigated in winter wheat lines with unique baking properties that contain rare glutenin alleles, allele Glu-B1a1 and genes from wheat relatives Aegilops cylindrica and Ae. tauschii. It was shown that these lines differ in content of nitrogen in leaves, chlorophyll, yield and grain protein. The positive correlations between the content of nitrogen in leaves and chlorophyll, yield, and grain protein were revealed. This demonstrates the importance of leaf nitrogen content index to characterize the plants functional state and to improve methods of selection of breeding material. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Физиология растений и генетика
dc.title Вміст у листках азоту та продуктивність ліній озимої м'якої пшениці, унікальних за хлібопекарськими властивостями uk_UA
dc.title.alternative Содержание в листьях азота и продуктивность линий озимой мягкой пшеницы, уникальных по хлебопекарным свойствам uk_UA
dc.title.alternative Leaves nitrogen content and productivity of winter wheat lines unique in baking quality uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 581.131


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис