Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Економічна стійкість та конкурентоспроможність агропродовольчого комплексу як фактори економічної безпеки

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Перебийніс, В.І.
dc.contributor.author Перебийніс, Ю.В.
dc.date.accessioned 2019-08-29T09:41:44Z
dc.date.available 2019-08-29T09:41:44Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Економічна стійкість та конкурентоспроможність агропродовольчого комплексу як фактори економічної безпеки / В.І. Перебийніс, Ю.В. Перебийніс // Економічний вісник Донбасу. — 2019. — № 2 (56). — С. 22-29. — Бібліогр.: 30 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1817-3772
dc.identifier.other DOI: 10.12958/1817-3772-2019-2(56)-22-29
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/158391
dc.description.abstract Запропоновано модель підсистеми «економічна стійкість – конкурентоспроможність – економічна безпека» як структурної складової соціально-економічної системи. Розроблено матрицю рівнів економічної стійкості, конкурентоспроможності та економічної безпеки агропродовольчого комплексу. Підтверджено залежність економічної стійкості експортоорієнтованого агропродовольчого комплексу від біфуркацій на світових ринках сільськогосподарської сировини та продовольства. Обґрунтовано доцільність забезпечення рівних конкурентних умов для дрібних, середніх та великих товаровиробників агропродовольчого комплексу України шляхом удосконалення інституційного забезпечення. uk_UA
dc.description.abstract Предложена модель подсистемы «экономическая устойчивость – конкурентоспособность – экономическая безопасность» как структурной составляющей социально-экономической системы. Разработана матрица уровней экономической устойчивости, конкурентоспособности и экономической безопасности агропродовольственного комплекса. Подтверждена зависимость экономической устойчивости экспортноориентированного агропродовольственного комплекса от бифуркаций на мировых рынках сельскохозяйственного сырья и продовольствия. Обоснована целесообразность обеспечения равных конкурентных условий для мелких, средних и крупных товаропроизводителей агропродовольственного комплекса Украины путем усовершенствования институционного обеспечения. uk_UA
dc.description.abstract A model of the subsystem “economic sustainability – competitiveness – economic security” is proposed as a structural component of the socio-economic system. A matrix of economic sustainability levels, competitiveness and economic security of the agri-food complex has been developed. The dependence of the economic sustainability of the export-oriented agro-food complex on bifurcations in the world markets of agricultural raw materials and food is confirmed. The expediency of ensuring equal competitive conditions for small, medium and large producers of the agri-food complex of Ukraine through the improvement of institutional support is substantiated. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут економіки промисловості НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Економічний вісник Донбасу
dc.subject Економічна теорія та історія uk_UA
dc.title Економічна стійкість та конкурентоспроможність агропродовольчого комплексу як фактори економічної безпеки uk_UA
dc.title.alternative Экономическая устойчивость и конкурентоcпособность агропродовольственного комплекса как факторы экономической безопасности uk_UA
dc.title.alternative Economic sustainability and competitiveness of agri-food complex as factors of economic security uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 338.436:339.137.2


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис