Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Пєшкова, В.М.
dc.contributor.author Солдаткін, О.О.
dc.contributor.author Дзядевич, С.В.
dc.date.accessioned 2019-06-20T04:19:44Z
dc.date.available 2019-06-20T04:19:44Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier.citation Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором / В.М. Пєшкова, О.О. Солдаткін, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2007. — Т. 23, № 6. — С. 501-510. — Бібліогр.: 25 назв. — укр., англ. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000785
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/157520
dc.description.abstract Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти виявлення сахарози в зразках за допомогою біосенсора та проведено визначення сахарози та глюкози в соках і солодких напоях. Запропоновану методику можна надалі використовувати у харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва. uk_UA
dc.description.abstract The working procedure of sucrose and glucose conductometric biosensors with real samples of juices and sweet drinks has been presented. For the purpose of sensitivity and stability improvement of the sucrose biosensor, optimal enzyme proportions and concentrations in its bioselective element have been chosen. Different variants of determination of sucrose and glucose in real samples using the biosensor have been considered. The sucrose and glucose measurement has been carried out in juices and sweet drinks. The method suggested could be used in food industry for the production control and optimization. uk_UA
dc.description.abstract Разработана и оптимизирована методика определения сахарозы в соках и сладких напитках с помощью кондуктометрического ферментного биосенсора. Подобраны оптимальное соотношение и концентрации ферментов в биоселективном элементе биосенсора для наибольшей его стабильности и чувствительности. Рассмотрены разные варианты выявления сахарозы в образцах с помощью биосенсора и проведено определение сахарозы и глюкозы в соках и сладких напитках. Предложенную методику можно использовать в дальнейшем в пищевой промышленности для контроля и оптимизации производства. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Молекулярна та клітинна біотехнології uk_UA
dc.title Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором uk_UA
dc.title.alternative Оптимизация методики определения сахарозы в соках и сладких напитках кондуктометрическим ферментным биосенсором uk_UA
dc.title.alternative Optimization of sucrose measurement working procedure in real samples using conductometric enzyme biosensor uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc .577.15.543.555


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис