Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Применение ферментного сенсора на основе рН-чувствительных полевых транзисторов для определения концентрации глюкозы в соке картофеля

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Скрышевская, И.В.
dc.contributor.author Корпан, Я.И.
dc.contributor.author Солдаткин, А.П.
dc.date.accessioned 2019-06-18T19:29:22Z
dc.date.available 2019-06-18T19:29:22Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.citation Применение ферментного сенсора на основе рН-чувствительных полевых транзисторов для определения концентрации глюкозы в соке картофеля / И.В. Скрышевская, Я.И. Корпан, А.П. Солдаткин // Вiopolymers and Cell. — 2003. — Т. 19, № 6. — С. 553-557. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.000683
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156683
dc.description.abstract Метод мониторинга качества картофеля, предложенный в данной работе, состоит в определении концентрации глюкозы в картофельном соке с помощью биосенсора на основе рН-чувствительных полевых транзисторов и иммобилизованной глюкозооксидази Концентрацию глюкозы в соке картофеля оценивали по методу стандартных добавлений, используя линейную область калибро­вочной кривой в диапазоне концентраций глюкозы от 0,2 до 2 мМ. Точность оценки проверяли, сравнивая сенсорный метод с колориметрическим определением глюкозы с помощью ферментного набора «Диаглюк» (Украина). Обнаружена хорошая корреляция между полученными данными uk_UA
dc.description.abstract Метод моніторингу якості картоплі, запропонований в даній роботі, полягає у визначенні концентрації глюкози в карто­пляному соку за допомогою біосенсора на основі рН-чутливих польових транзисторів та іммобілізованої глюкозооксидази. Концентрацію глюкози в соку картоплі оцінювали за методом стандартних добавок, використовуючи лінійну область калі­брувальної кривої у діапазоні концентрацій глюкози від 0,2 до 2 мМ. Точність оцінки перевіряли, порівнюючи сенсорний метод з колориметричним визначенням глюкози за допомогою ферментного набору «Діаглюк» (Україна). Між отриманими даними спостерігалася добра кореляція. uk_UA
dc.description.abstract A method for potato quality monitoring based on the determination of glucose concentration in potato juice using pH-sensitive field effect transistors with immobilized glucose oxidase has been proposed. Glucose concentration in potato juice was determined by a method of standard additions using the linear part of a calibration curve within dynamic range of 0.2—2 mM glucose concentration. To estimate the accuracy of glucose detection by the biosensor proposed, the measurements were also performed by a colorimetric method («Diagluc» enzymatic kit, Ukraine). A good correlation between these techniques is obtained. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Біоорганічна хімія uk_UA
dc.title Применение ферментного сенсора на основе рН-чувствительных полевых транзисторов для определения концентрации глюкозы в соке картофеля uk_UA
dc.title.alternative Застосування ферментного сенсора на основі рН-чутливих польових транзисторів для визначення концентрації глюкози у картопляному соку uk_UA
dc.title.alternative Application of enzyme biosensor base on pH-sensitive field transistors for determination of glucose concentration in potato juice uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 543.13:577.15.004.14


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис