Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Скрышевская, И.В. |
|
dc.contributor.author |
Корпан, Я.И. |
|
dc.contributor.author |
Солдаткин, А.П. |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-18T19:29:22Z |
|
dc.date.available |
2019-06-18T19:29:22Z |
|
dc.date.issued |
2003 |
|
dc.identifier.citation |
Применение ферментного сенсора на основе
рН-чувствительных полевых транзисторов
для определения концентрации глюкозы в соке
картофеля / И.В. Скрышевская, Я.И. Корпан, А.П. Солдаткин // Вiopolymers and Cell. — 2003. — Т. 19, № 6. — С.
553-557. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0233-7657 |
|
dc.identifier.other |
DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.000683 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156683 |
|
dc.description.abstract |
Метод мониторинга качества картофеля, предложенный в данной работе, состоит в определении концентрации глюкозы в картофельном соке с помощью биосенсора на основе рН-чувствительных полевых транзисторов и иммобилизованной глюкозооксидази Концентрацию глюкозы в соке картофеля оценивали по методу стандартных добавлений, используя линейную область калибровочной кривой в диапазоне концентраций глюкозы от 0,2 до 2 мМ. Точность оценки проверяли, сравнивая сенсорный метод с колориметрическим определением глюкозы с помощью ферментного набора «Диаглюк» (Украина). Обнаружена хорошая корреляция между полученными данными |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Метод моніторингу якості картоплі, запропонований в даній роботі, полягає у визначенні концентрації глюкози в картопляному соку за допомогою біосенсора на основі рН-чутливих польових транзисторів та іммобілізованої глюкозооксидази. Концентрацію глюкози в соку картоплі оцінювали за методом стандартних добавок, використовуючи лінійну область калібрувальної кривої у діапазоні концентрацій глюкози від 0,2 до 2 мМ. Точність оцінки перевіряли, порівнюючи сенсорний метод з колориметричним визначенням глюкози за допомогою ферментного набору «Діаглюк» (Україна). Між отриманими даними спостерігалася добра кореляція. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
A method for potato quality monitoring based on the determination of glucose concentration in potato juice using pH-sensitive field effect transistors with immobilized glucose oxidase has been proposed. Glucose concentration in potato juice was determined by a method of standard additions using the linear part of a calibration curve within dynamic range of 0.2—2 mM glucose concentration. To estimate the accuracy of glucose detection by the biosensor proposed, the measurements were also performed by a colorimetric method («Diagluc» enzymatic kit, Ukraine). A good correlation between these techniques is obtained. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Біополімери і клітина |
|
dc.subject |
Біоорганічна хімія |
uk_UA |
dc.title |
Применение ферментного сенсора на основе рН-чувствительных полевых транзисторов для определения концентрации глюкозы в соке картофеля |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Застосування ферментного сенсора на основі рН-чутливих польових транзисторів для визначення концентрації глюкози у картопляному соку |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Application of enzyme biosensor base on pH-sensitive field transistors for determination of glucose concentration in potato juice |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
543.13:577.15.004.14 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті