Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Гликоалкалоиды картофеля: распространение, физико-химические свойства, токсичность и методы определения

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Назаренко, Е.А.
dc.contributor.author Скрышевская, И.В.
dc.contributor.author Корпан, Я.И.
dc.date.accessioned 2019-06-18T11:27:20Z
dc.date.available 2019-06-18T11:27:20Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation Гликоалкалоиды картофеля: распространение, физико-химические свойства, токсичность и методы определения / Е.А. Назаренко, И.В. Скрышевская, Я.И. Корпан // Вiopolymers and Cell. — 2002. — Т. 18, № 6. — С. 478-484. — Бібліогр.: 46 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.00062A
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156319
dc.description.abstract В обзоре обсуждаются некоторые аспекты проблемы, связанной с токсичностью гликоалкалоидов (ГА) картофеля, в частности, распространенность в природе, классификация, физико-химические свойства и структурно активные компоненты ГА, токсические эффекты и факторы риска, существующие и новые методы определения концентрации ГА в пищевых продуктах и биологиче­ских жидкостях. Предпринята попытка оценить, насколько ГА картофеля являются безопасными для человека и животных. uk_UA
dc.description.abstract В огляді обговорюються деякі аспекти проблеми, пов'язаної з токсичністю глікоалколоїдів (ГА) картоплі, зокрема, розповсюдженість у природі, класифікація, фізико-хімічні власти­вості і структурно активні компоненти ГА, токсичні ефекти та фактори ризику, існуючі і нові методи для визначення концентрацій Г А у харчових продуктах та біологічних рідинах. Зроблено спробу відповісти на одне з найважливіших питань, що виникає при узагальненні нагромаджених знань, – наскіль­ки ГА картоплі безпечні для людини та тварин. uk_UA
dc.description.abstract Some aspects concerning the potato glycoalkaloids toxicity are discussed, in particular, the classification, physical and chemical properties, environmental dissemination, toxic effects and risk factors, known and novel methods for the glycoatkaloid determination in food and biological fluids. An attempt has been made to answer a Question of vital importance – whether potato glycoalkaloids are dangerous for humans and animals and, if yes – to what extent. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Огляди uk_UA
dc.title Гликоалкалоиды картофеля: распространение, физико-химические свойства, токсичность и методы определения uk_UA
dc.title.alternative Глікоалкалоїди картоплі: розповсюдженість, фізико-хімічні властивості, токсичність і методи визначення uk_UA
dc.title.alternative Potato glycoalkaloids: dissemination, physical and chemical properties, toxicity and methods of detection uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 547.94 + 612.047


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис