Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Влияние органических источников углерода на синтез рекомбинантного белка в клетках Escherichia coli

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Славченко, И.Ю.
dc.date.accessioned 2019-06-17T16:56:34Z
dc.date.available 2019-06-17T16:56:34Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation Влияние органических источников углерода на синтез рекомбинантного белка в клетках Escherichia coli / И.Ю. Славченко // Вiopolymers and Cell. — 2002. — Т. 18, № 4. — С. 334-339. — Бібліогр.: 23 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.000615
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156010
dc.description.abstract Исследовано влияние различных источников углерода на синтез рекомбинантного альфа-2 интер­ферона человека клетками Е. coli SG30 (pIF-16). Установлено, что при культивировании продуцента при температуре 37 °С выход рекомбинантного белка увеличивается при добавлении в питательную среду глицерина, рамнозы, фруктозы, сорбита, а уменьшается – при содержании в среде глюкозы, мальтозы, маннита, ксилозы. Показано, что негативное влияние этих веществ носит температурозависимый характер и сопровождается резким понижением рН культуральной среды. Обсуждаются возможные механизмы влияния источников углерода в культуральной среде на синтез рекомбинантного белка в клетках Е. coli uk_UA
dc.description.abstract Досліджено вплив різних джерел вуглецю на синтез рекомбі­нантного альфа-2 інтерферону людини (ІФН) клітинами Е. coli SG30 (pIF-16). Встановлено, що при культивуванні проду­цента за температури 37 °С вихід рекомбінантного білка збільшується при додаванні до поживного середовища гліце­рину, рамнози, фруктози, сорбіту, а зменшується – при наяв­ності у середовищі глюкози, мальтози, манніту, ксилози. Виявлено, що негативний вплив цих речовин носить температурозалежний характер і супроводжується різким зниженням рН культурального середовища. Обговорюються можливі ме­ханізми впливу джерел вуглецю у культуральному середовищі на синтез рекомбінантного білка в клітинах Е. coli. uk_UA
dc.description.abstract The influence of different carbon sources in growth media on the production of a recombinant protein (IFN) in E. coli cells was investigated. It was ascertained that upon the cultivation of the IFN producer E. coli SG30 (pIF-16) at 37 °C the carbon sources content in the media may cause either increase or decrease in the yield of target product. The level of recombinant protein production increases when glycerol, rhamnose, fructose, sorbitol are added to the cultivation media, while glucose, maltose, mannitol, xylose decreases it. The negative influence of these carbon sources was shown to be temperature-dependent and followed by strong reduction in pH of medium. Possible mechanisms of influence of carbon sources in the media on the production of a recombinant protein in E. call cells are discussed. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Молекулярна та клітинна біотехнології uk_UA
dc.title Влияние органических источников углерода на синтез рекомбинантного белка в клетках Escherichia coli uk_UA
dc.title.alternative Вплив органічних джерел вуглецю на синтез рекомбінантного білка в клітинах Escherichia coli uk_UA
dc.title.alternative The influence of organic carbon sources on the production of a recombinant protein in Escherichia coli cells uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 579.258 + 577.124


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис