Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Карапетян, А.Т. |
|
dc.contributor.author |
Минят, Э.Е. |
|
dc.contributor.author |
Вардеванян, П.О. |
|
dc.contributor.author |
Иванов, В.И. |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-14T16:47:47Z |
|
dc.date.available |
2019-06-14T16:47:47Z |
|
dc.date.issued |
1988 |
|
dc.identifier.citation |
Термодинамика В–Z-перехода поли [д(Г–Ц)] в водно-этанольном растворе. «Скрепочная» калориметрия / А.Т. Карапетян, Э.Е. Минят, П.О. Вардеванян, В.И. Иванов // Биополимеры и клетка. — 1988. — Т. 4, № 3. — С. 115-119. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0233-7657 |
|
dc.identifier.other |
DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.00021B |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/153812 |
|
dc.description.abstract |
Поли[д(Г–Ц)] в 55 %-ном растворе этанола с повышением температуры переходит из Z-формы в форму В. При помощи полиамина, стабилизирующего Z-конформацию, используя теорию «скрепок», определена энтальпия В – Z-перехода в данных условиях: ΔHBZ= –1,4 ккал/моль. Показано, что эта величина практически не зависит от ионной силы в интервале 5· 10⁻⁴–2·10⁻³ М NaCl. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Полі[д(Г–Ц)] у 55 %-му розчині етанолу з підвищенням температури переходить із Z-форми у форму В. За допомогою поліаміну, який стабілізує Z-конформацію, використовуючи теорію «скріпок», визначено ентальпію В–Z-переходу за даних умов: ΔHBZ=-1,4 ккал/моль. Показано, що ця величина практично не залежить від іонної сили в інтервалі 5· 10⁻⁴–2·10⁻³ М NaCl. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Poly[d(G–C)] in 55 % ethanol solution shifts from the Z form to the B form with the temperature rise from 20 to 50 °C. Enthalpy of the B-Z transition, ΔHBZ, has been determined with a «tie», a polyamine, which stabilized the Z conformation: ΔHBZ = –1.4 kcal/mol. This value was shown to be practically independent from the ionic strength in the range of 5· 10⁻⁴–2·10⁻³ М NaCl. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Биополимеры и клетка |
|
dc.subject |
Структура и функции биополимеров |
uk_UA |
dc.title |
Термодинамика В–Z-перехода поли [д(Г–Ц)] в водно-этанольном растворе. «Скрепочная» калориметрия |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Термодинаміка В–Z-переходу полі [д(Г–Ц)] у водно-етанольному розчині. «Скреперна» калориметрія |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Thermodynamics of the B-Z transition of poly[d(G-C)] in water/ethanol solution. The «tie» calorimetry |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
577.3 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті