Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Гидроксамовые производные насыщенных жирных кислот как ингибиторы 5-липоксигеназы

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Бондаренко, Л.Б.
dc.contributor.author Огий, С.А.
dc.contributor.author Цернюк, В.Н.
dc.contributor.author Бутович, И.А.
dc.date.accessioned 2019-06-14T16:00:24Z
dc.date.available 2019-06-14T16:00:24Z
dc.date.issued 1996
dc.identifier.citation Гидроксамовые производные насыщенных жирных кислот как ингибиторы 5-липоксигеназы / Л.Б. Бондаренко, С.А. Огий, В.Н. Цернюк, И.А Бутович // Биополимеры и клетка. — 1996. — Т. 12, № 2. — С. 29-33. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.00041D
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/153776
dc.description.abstract В результате проведенных в условиях in vitro исследований показана способность гидроксамовых производных стеариновой, пальмитиновой и каприловой кислот ингибировать активность 5-липоксигеназы из клубней картофеля. При этом их эффект зависел от рН среды и концентрации субстрата и не зависел от времени прединкубации ингибитора с ферменпюм. Наиболее сильным игибитором из изу­ченных соединений оказался гидроксамат стеариновой кислоты. Укорочение углеродой цепи жирнокислотного остатка приводило к резкому снижению ингибирующего эффекта. uk_UA
dc.description.abstract В результаті проведених за умов in vitro досліджень було показано здатність гідроксамових похідних стеаринової, пальмітинової та каприлової кислот пригнічувати активність 5- ліпоксигенази з бульб картоплі. При цьому їх ефект залежав від рН середовища і концентрації субстрату і не залежав від часу інкубації інгібітори з ферментом. Найсильніишм інгібітором серед досліджених сполук виявився гідроксамат стеаринової кислоти. Вкорочення вуглеродного ланцюга жирнокислотного залишку призводило до різкого зниження інгібуючого ефекту. uk_UA
dc.description.abstract In experiments in vitro were established inhibitory effects ofhydroxamic derivatives ofstearic, palmitic and caprilic acids on 5-lipoxygenase from potato tubers. Their effects depended on pli and substrate concentrations and were independent – on time of incubation of enzyme with inhibitor. Hydroxamic derivative of stearic acid was the most effective inhibitor among investigated compounds. Sliortening of fatty acid side chain lead to sharp decreasing of inhibitory effect. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Биополимеры и клетка
dc.subject Структура и функции биополимеров uk_UA
dc.title Гидроксамовые производные насыщенных жирных кислот как ингибиторы 5-липоксигеназы uk_UA
dc.title.alternative Гідроксамові похідні насичених жирних кислот як інгібітори 5-ліпоксигенази uk_UA
dc.title.alternative Hydroxamic derivatives of saturated fatty acids as inhibitors of 5-lipoxygenase uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.161.2


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис