Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Козявкин, С.А.
dc.contributor.author Миркин, С.М.
dc.contributor.author Амирикян, Б.Р.
dc.date.accessioned 2019-06-12T17:02:50Z
dc.date.available 2019-06-12T17:02:50Z
dc.date.issued 1986
dc.identifier.citation Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы / С.А. Козявкин, С.М. Миркин, Б.Р. Амирикян // Биополимеры и клетка. — 1986. — Т. 2, № 3. — С. 124-129. — Бібліогр.: 9 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.0001A7
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152737
dc.description.abstract Получены значения фактора кооперативности в широком диапазоне ионных сил. Показано, что при уменьшении концентрации натрия от 1 до 0,01 М величина фактора кооперативности падает на три порядка, причем при высоких ионных силах она изменяется слабее, чем при низких. uk_UA
dc.description.abstract Отримано значення фактора кооперативності в широкому діапазоні іонних сил. Показано, що при зменшенні концентрації натрію від 1 до 0,01 М величина фактора кооперативності падає на три порядки, причому за високих іонних сил вона змінюється слабкіше, ніж за низьких. uk_UA
dc.description.abstract The melting temperatures for the d(AT)₂₄·d(AT)₂₄ stretch located inside the DNA helix or terminally have been determined in a wide range of the ionic strength values (0.01–1 M Na⁺). The values of cooperativity factor were calculated from the shifts in the melting temperature of the stretch due to its different boundary conditions. With a decrease of the sodium concentration from 1 to 0.01 M the cooperativity factor has dropped by three orders of magnitude, its change being less pronounced at high ionic strengths than at low ones. uk_UA
dc.description.sponsorship Авторы выражают благодарность А. В. Вологодскому, Ю. С. Лазуркину, Ю. Л. Любченко и М. Д. Франк-Каменецкому за полезные советы и критические замечания. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Биополимеры и клетка
dc.subject Структура и функции биополимеров uk_UA
dc.title Определение зависимости фактора кооперативностн при плавлении ДНК от ионной силы uk_UA
dc.title.alternative Визначення залежності фактора кооперативності при плавленні ДНК від іонної сили uk_UA
dc.title.alternative The ionic strength dependence of the cooperativity factor in DNA melting uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.323.4


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис