Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Влияние аллелопатического фактора на формирование соотношения белков, углеводов и липидов в клетках зеленых микроводорослей

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Кирпенко, Н.И.
dc.contributor.author Усенко, О.М.
dc.contributor.author Мусий, Т.О.
dc.date.accessioned 2019-06-09T14:25:21Z
dc.date.available 2019-06-09T14:25:21Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Влияние аллелопатического фактора на формирование соотношения белков, углеводов и липидов в клетках зеленых микроводорослей / Н.И. Кирпенко, О.М. Усенко, Т.О. Мусий // Гидробиологический журнал. — 2016. — Т. 52, № 6. — С. 74-87. — Бібліогр.: 16 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0375-8990
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152274
dc.description.abstract На основании анализа динамики содержания белков, углеводов и липидов показаны существенные биохимические перестройки в клетках культур 12 видов зеленых водорослей в ответ на их совместное выращивание или добавление культуральных фильтратов других видов. uk_UA
dc.description.abstract На прикладi культур 12 видiв зелених водоростей показано, що при алелопатичнiй взаємодiї (при спiльному вирощуваннi або додаваннi культуральних фiльтратiв) їхнiй бiохiмiчний склад зазнає суттєвих змiн, причому вміст білків змінюється приблизно з однаковою частотою у бік зростання або зниження, тоді як кількість ліпідів переважно знижується, а вуглеводів підвищується. uk_UA
dc.description.abstract Allelopathic interaction between green algae was studied on the example of the cultures of 12 their species. It has been found that under conditions of mixed cultures or after the addition of cultural filtrates biochemical composition of algae essentially changed. In this case, the content of proteins either increased or decreased, the content of lipids mainly decreased, whereas the amount of carbohydrates increased. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут гідробіології НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Гидробиологический журнал
dc.subject Экологическая физиология и биохимия водных растений uk_UA
dc.title Влияние аллелопатического фактора на формирование соотношения белков, углеводов и липидов в клетках зеленых микроводорослей uk_UA
dc.title.alternative Influence of Allelopathic Factor on the Formation of Relationship between the Content of Proteins, Carbohydrates, and Lipids in the Cells of Green Microalgae uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc [577.112+577.114+577.115] : 582.263 : 581.524.13


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис