Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Кирпенко, Н.И. |
|
dc.contributor.author |
Усенко, О.М. |
|
dc.contributor.author |
Мусий, Т.О. |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-08T19:02:41Z |
|
dc.date.available |
2019-06-08T19:02:41Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.citation |
Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры / Н.И. Кирпенко, О.М. Усенко, Т.О. Мусий // Гидробиологический журнал. — 2016. — Т. 52, № 5. — С. 54-64. — Бібліогр.: 14 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0375-8990 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/152218 |
|
dc.description.abstract |
Исследована динамика общего содержания белков, углеводов и липидов у некоторых зеленых водорослей в ответ на влияние кратковременных колебаний температуры ± 10o. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Встановлено, що пiд впливом рiзких змiн температури в клiтинах зелених водоростей відбувається суттєвий перерозподіл кількості білків, вуглеводів та ліпідів. Коливання вмісту біохімічних компонентів залежать від віку культур і відрізняються значною видоспецифічністю. При зниженні температури спостерігаються тенденції до посилення синтезу вуглеводів, а при підвищенні — до зменшення вмісту ліпідів. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
It has been found that sharp changes in the temperature result in reversible redistribution of the content of biochemical components in the cells of green algae, which is species-specific and depends on culture age. A decrease in the temperature results in the increase in the content of carbohydrates whereas its increase in the decrease in the content of lipids. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут гідробіології НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Гидробиологический журнал |
|
dc.subject |
Экологическая физиология и биохимия водных растений |
uk_UA |
dc.title |
Содержание белков, углеводов и липидов в клетках зеленых водорослей при кратковременных колебаниях температуры |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Content of Proteins, Carbohydrates, and Lipids in the Cells of Green Algae at Short-Term Temperature Fluctuations |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
[582.263:(547.96+577.114+577.115)] : 58.036 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті