Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Жизнеспособность споровой культуры Streptomyces fradiae ВНИИГ-25А’ после воздействия некоторых факторов процесса лиофилизации

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Цуцаева, А.А.
dc.contributor.author Ананьина, А.Е.
dc.contributor.author Павленко, Н.В.
dc.date.accessioned 2018-06-19T07:18:35Z
dc.date.available 2018-06-19T07:18:35Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.citation Жизнеспособность споровой культуры Streptomyces fradiae ВНИИГ-25А’ после воздействия некоторых факторов процесса лиофилизации / А.А. Цуцаева, А.Е. Ананьина, Н.В. Павленко // Проблемы криобиологии. — 2004. — № 1. — С. 26–30. — Бібліогр.: 10 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/138462
dc.description.abstract Изучали влияние показателей остаточной влажности и способов регидратации на жизнеспособность и антибиотическую активность после лиофилизации споровой культуры S. fradiae ВНИИГ-25А’. Показано, что для получения высокоактивных образцов лиофилизированной микробной культуры оптимальные показатели остаточной влажности соответствовали 1,0-2,0% и регидратация проводилась при одномоментном добавлении дистиллированной воды с последующей экспозицией в течение 1 ч при температуре 20°С. uk_UA
dc.description.abstract Вивчали вплив показників залишкової вологості і способів регідратації на життєздатність і антибіотичну активність після ліофілізації спорової культури S. fradiae ВНДІГ-25А. Показано, що для одержання високоактивних зразків ліофілізованої мікробної культури оптимальні показники залишкової вологості відповідали 1,0-2,0% і регідратація проводилась при одномоментному додаванні дистильованої води з подальшою експозицією на протязі 1 год при температурі 20°С. uk_UA
dc.description.abstract There was studied the effect of residual humidity indices and rehydration ways on the viability and antibiotic activity after freezedrying of Streptomyces fradiae VNIIG-25’ spore culture. It was demonstrated, that in order to obtain the highly active samples of frozen-dried microbial culture the optimal indices of a residual humidity corresponded to 1.0-2.0% and the rehydration was carried-out by one-step addition of distilled water with following exposure for 1 hr under 20°C. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Теоретическая и экспериментальная криобиология uk_UA
dc.title Жизнеспособность споровой культуры Streptomyces fradiae ВНИИГ-25А’ после воздействия некоторых факторов процесса лиофилизации uk_UA
dc.title.alternative Viability of Streptomyces fradiae VNIIG-25’ Spore Culture after Some Factor Effect of Freeze-Drying Process uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 57.086.132:579.246.4


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис