Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Гулевский, А.К. |
|
dc.contributor.author |
Третьяк, Д.В. |
|
dc.date.accessioned |
2018-06-17T11:15:03Z |
|
dc.date.available |
2018-06-17T11:15:03Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.citation |
Молекулярные особенности белков про- и эукариот, обладающих естественной адаптацией к низким температурам / А.К. Гулевский, Д.В. Третьяк // Проблемы криобиологии и криомедицины. — 2015. — Т. 25, № 3. — С. 219–234. — Бібліогр.: 52 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0233-7673 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/137430 |
|
dc.description.abstract |
В работе освещены результаты исследований молекулярных модификаций белков холодоадаптированных
организмов. Согласно имеющимся данным такие модификации достигаются путем замены аминокислотных остатков в
белковой молекуле, сокращения числа водородных связей и солевых мостиков, уменьшения гидрофобности. Указанные
модификации увеличивают гибкость макромолекул, что обеспечивает их функциональность. Обсуждается роль внутримолекулярных
взаимодействий в стабилизации белков и их функциональном состоянии в диапазоне низких температур. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
У роботі висвітлено результати досліджень молекулярних модифікацій білків холодоадаптованих організмів.
Згідно з існуючими даними такі модифікації досягаються шляхом заміни амінокислотних залишків у білковій молекулі,
скорочення числа водневих зв'язків та сольових містків, зменшення гідрофобності. Зазначені модифікації збільшують гнучкість
макромолекул, що забезпечує їх функціональність. Обговорюється роль внутрішньомолекулярних взаємодій у стабілізації
білків та їх функціональному стані в діапазоні низьких температур. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The review covers the findings in molecular modifications of proteins in cold-adapted organisms. According to the
current data such modifications are attained via amino acid residue substitutions in a protein molecule, reduction of hydrogen bonds
and salt bridges, hydrophobicity decrease. The specified modifications augment the flexibility of macromolecules thereby providing
their functionality. The role of molecule-to-molecule interactions in protein stabilisation and their functional state within low temperature
range is discussed. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Проблемы криобиологии и криомедицины |
|
dc.subject |
Обзоры |
uk_UA |
dc.title |
Молекулярные особенности белков про- и эукариот, обладающих естественной адаптацией к низким температурам |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Molecular peculiarities of pro- and eukaryotic proteins possessing natural adaptation to low temperatures |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
577.112.3:57.043.017.3 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті