Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Молекулярные особенности белков про- и эукариот, обладающих естественной адаптацией к низким температурам

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Гулевский, А.К.
dc.contributor.author Третьяк, Д.В.
dc.date.accessioned 2018-06-17T11:15:03Z
dc.date.available 2018-06-17T11:15:03Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Молекулярные особенности белков про- и эукариот, обладающих естественной адаптацией к низким температурам / А.К. Гулевский, Д.В. Третьяк // Проблемы криобиологии и криомедицины. — 2015. — Т. 25, № 3. — С. 219–234. — Бібліогр.: 52 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/137430
dc.description.abstract В работе освещены результаты исследований молекулярных модификаций белков холодоадаптированных организмов. Согласно имеющимся данным такие модификации достигаются путем замены аминокислотных остатков в белковой молекуле, сокращения числа водородных связей и солевых мостиков, уменьшения гидрофобности. Указанные модификации увеличивают гибкость макромолекул, что обеспечивает их функциональность. Обсуждается роль внутримолекулярных взаимодействий в стабилизации белков и их функциональном состоянии в диапазоне низких температур. uk_UA
dc.description.abstract У роботі висвітлено результати досліджень молекулярних модифікацій білків холодоадаптованих організмів. Згідно з існуючими даними такі модифікації досягаються шляхом заміни амінокислотних залишків у білковій молекулі, скорочення числа водневих зв'язків та сольових містків, зменшення гідрофобності. Зазначені модифікації збільшують гнучкість макромолекул, що забезпечує їх функціональність. Обговорюється роль внутрішньомолекулярних взаємодій у стабілізації білків та їх функціональному стані в діапазоні низьких температур. uk_UA
dc.description.abstract The review covers the findings in molecular modifications of proteins in cold-adapted organisms. According to the current data such modifications are attained via amino acid residue substitutions in a protein molecule, reduction of hydrogen bonds and salt bridges, hydrophobicity decrease. The specified modifications augment the flexibility of macromolecules thereby providing their functionality. The role of molecule-to-molecule interactions in protein stabilisation and their functional state within low temperature range is discussed. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Обзоры uk_UA
dc.title Молекулярные особенности белков про- и эукариот, обладающих естественной адаптацией к низким температурам uk_UA
dc.title.alternative Molecular peculiarities of pro- and eukaryotic proteins possessing natural adaptation to low temperatures uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.112.3:57.043.017.3


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис