Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Биологическая активность экстрактов пчел в зависимости от способа получения

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Ермакова, Н.Ю.
dc.contributor.author Кадникова, Н.Г.
dc.contributor.author Рошаль, А.Д.
dc.contributor.author Сынчикова, О.П.
dc.contributor.author Шиндер, А.В.
dc.contributor.author Сандомирский, Б.П.
dc.date.accessioned 2018-06-16T22:46:19Z
dc.date.available 2018-06-16T22:46:19Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Биологическая активность экстрактов пчел в зависимости от способа получения / Н.Ю. Ермакова, Н.Г. Кадникова, А.Д. Рошаль, О.П. Сынчикова, А.В. Шиндер, Б.П. Сандомирский // Проблемы криобиологии. — 2006. — Т. 16, № 2. — С. 192-200. — Бібліогр.: 15 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/137087
dc.description.abstract Изучали состав и биологическую активность экстрактов, полученных из пчелиного подмора. Качественный и количественный состав экстрактов определяли спектральным и хроматографическим методами. Антиокислительную активность оценивали хемилюминесцентным методом с использованием эфиров акридинийкарбоновой кислоты. Тест-культурой для определения биологической активности экстрактов служили грибы Saccharomyces cerevisiae. Установлено, что в состав экстрактов входят флавоноиды и каротиноиды, обладающие антиоксидантными свойствами. Все изученные экстракты характерезуются биологической активностью, зависящей от способа получения экстракта. uk_UA
dc.description.abstract Вивчали склад і біологічну активність екстрактів, які одержали з бджолиного підмору. Якісний і кількісний склад екстрактів визначали спектральним і хроматографічним методами. Антиокислювальну активність оцінювали хемілюмінесцентним методом з використанням ефірів акридинійкарбонової кислоти. Тест-культурою для визначення біологічної активності екстрактів були гриби Saccharomyces cerevisiae. Установлено, що до складу екстрактів входять флавоноїди і каротиноїди, які мають антиоксидантні властивості. Усі вивчені екстракти характеризуються біологічною активністю, яка залежить від способу одержання екстракту. uk_UA
dc.description.abstract The composition and biological activity of the extracts derived from dead bees have been studied. Qualitative and quantitative compositions of the extracts were found by spectral and chromatography methods. Antioxidative activity was assessed with chemiluminescent method using ethers of acridine carbon acid. Saccharamyces cerevisiae were the test systems to examine biological activity of the extracts. Flavonoids and carotenoids having antioxidant properties were found to be components of the extracts. All studied extracts are characterized with biological activity depending on the way of extract obtaining. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Криоконсервирование биообъектов uk_UA
dc.title Биологическая активность экстрактов пчел в зависимости от способа получения uk_UA
dc.title.alternative Biological activity of apian extracts depending on the way of obtaining uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 615.32.451.16 + 638.178


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис