Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Гальченко, С.Є.
dc.date.accessioned 2018-06-16T14:56:55Z
dc.date.available 2018-06-16T14:56:55Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів / С.Є. Гальченко // Проблемы криобиологии. — 2006. — Т. 16, № 1. — С. 82-87. — Бібліогр.: 7 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/136657
dc.description.abstract Проведено дослідження впливу кріоконсервування на біоенергетичні показники фрагментів селезінки свиней. Встановлено, що через 60 хвилин після розморожування фрагментів, які були кріоконсервовані під захистом поліетиленоксидів, спостерігаються нормалізація, а через120 – значне падіння ендогенного дихання та сполучення дихання з окислювальним фосфорилюванням як в контролі, так і в кріоконсервованих фрагментах селезінки свиней. На 120-у хвилину інтенсивність пероксидації ліпідів у кріоконсервованих фрагментах достовірно перевищує значення контролю. uk_UA
dc.description.abstract Проведено исследование влияния криоконсервирования на биоэнергетические показатели фрагментов селезенки свиней. Установлено, что через 60 минут посля размораживания фрагментов, криоконсервированных под защитой полиэтиленоксидов,наблюдаются нормализация, а через 120 – значительное падение эндогенного дыхания и сопряжения дыхания с окислительным фосфорилированием как в контроле, так и в криоконсервированных фрагментах селезенки свиней. На 120-ю минуту интенсивность пероксидации липидов в криоконсервированных фрагментах достоверно превышает значение контроля. uk_UA
dc.description.abstract Effect of cryopreservation on bioenergetic indices of porcine spleen fragments was studied. Normalisation of endogenous respiration and its coupling with oxidative phosphorylation to the 60th incubation minute and its significant decrease to the 120th minute were found both in the control and cryopreserved fragments of porcine spleen. The intensity of lipid peroxidation in cryopreserved fragments statistically and significantly exceeds the control value. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии и криомедицины
dc.subject Криоконсервирование биообъектов uk_UA
dc.title Кріоконсервування фрагментів cелезінки свиней у присутності поліетиленоксидів uk_UA
dc.title.alternative Cryopreservation of porcine spleen fragments in the presence of polyethylenoxides uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 615.361.014.41:547.42


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис