Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Содержание белков, углеводов и липидов в биомассе зеленых водорослей при разной температуре выращивания

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Кирпенко, Н.И.
dc.contributor.author Усенко, О.М.
dc.contributor.author Мусий, Т.О.
dc.date.accessioned 2017-11-18T20:43:46Z
dc.date.available 2017-11-18T20:43:46Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Содержание белков, углеводов и липидов в биомассе зеленых водорослей при разной температуре выращивания / Н.И. Кирпенко, О.М. Усенко, Т.О. Мусий // Гидробиологический журнал. — 2015. — Т. 51, № 5. — С. 105-111. — Бібліогр.: 11 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0375-8990
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/126296
dc.description.abstract Содержание основных биохимических компонентов в клетках зеленых водорослей обусловлено их видоспецифическими особенностями, а также существенно зависит от внешних факторов, в частности, температуры выращивания. Наибольшее количество белков отмечено в оптимальном для роста интервале температур, при повышении или снижении температуры наблюдаются тенденции к увеличению содержания углеводов и липидов. uk_UA
dc.description.abstract Культури різних видів зелених водоростей суттєво відрізняються за реакцією на температуру, яка впливає на інтенсивність їхнього росту і формування співвідношення основних біохімічних компонентів. У діапазоні температур, оптимальних для росту водоростей, у їхніх клітинах відзначено найбільше білків і найменше вуглеводів та ліпідів. Відхилення значень температури від оптимальних сприяє збільшенню кількості вуглеводів та ліпідів. uk_UA
dc.description.abstract The cultures of various species of green algae differ in their response to temperature changes, which influence their growth and relationship between the main biochemical components. The highest content of proteins and the lowest content of carbohydrates and lipids in algal cells are observed at the optimal temperature. The deviation of temperature from its optimal values results in increase in amount of carbohydrates and lipids. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут гідробіології НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Гидробиологический журнал
dc.subject Экологическая физиология и биохимия водных растений uk_UA
dc.title Содержание белков, углеводов и липидов в биомассе зеленых водорослей при разной температуре выращивания uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 582.263:577.112:577.115(58.036)


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис