Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Коренюк, П.І. |
|
dc.date.accessioned |
2010-08-11T14:52:31Z |
|
dc.date.available |
2010-08-11T14:52:31Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier.citation |
Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу / П.І. Коренюк // Національне господарство України: теорія та практика управління. — 2009. — С. 221-226. — Бібліогр.: 8 назв. — укp. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2076-3042 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/11114 |
|
dc.description.abstract |
Інтенсифікація відносин людини з природою, розвиток науково-технічного прогресу визначають існуючий рівень продовольчої ефективності аграрного сектору. Посилення екологічної відповідальності за якість готової продукції та безпечності агроресурсів довкілля дасть змогу скоротити внутрішні та зовнішні витрати, що складатиме фінансові резерви для запровадження мало- та майже безвідходних вітчизняних технологій виробництва продовольства. Отже, продовольча ефективність відтворення продуктивних угідь характеризується системою натуральних і вартісних показників, які відображають співвідношення окремих кінцевих результатів і величини рівня використання окремих складових компонентів аграрного природно-ресурсного потенціалу. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Интенсификация отношений человека с природой, развитие научно-технического прогресса определяют сущестувующий уровень продовольственной эффективности аграрного сектора. Усиление экологической ответственности за качество готовой продукции и безопасность агроресурсов окружающей среды создадут возможность сократить внутренние и внешние расходы, что составит финансовые резервы для внедрения мало- и почти безотходных технологий производства продовольствия. То есть продовольственная эффективность воспроизводства продуктивных угодий характеризуется системой натуральных и стоимостных показателей, которые отражают соотношение отдельных конечних результатов и величины уровня использования отдельных составных компонентов аграрного природно-ресурсного потенциала. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The intensification of relations between human and nature, the development of scientific and technological progress determines the current level of food efficiency of the agricultural sector.Strengthening of environmental responsibility for the quality of the finished product and the safety of agro environment creates the opportunity to reduce internal and external costs that make financial provisions for the introduction of small and almost non-waste technology in food production.That is, the food efficiency of the reproduction of productive land is characterized by a system of natural and value indicators, which reflect the ratio of individual outcomes and the value of the level of the individual constituent components of agricultural natural resource potential. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України |
uk_UA |
dc.title |
Методика визначення продовольчої ефективності відтворення аграрного природно-ресурсного потенціалу |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
338.43 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті