Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Трохимець, О.І.
dc.date.accessioned 2016-09-22T15:01:10Z
dc.date.available 2016-09-22T15:01:10Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні / О.І. Трохимець // Вісник економічної науки України. — 2016. — № 1 (30). — С. 141–146. — Бібліогр.: 16 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1729-7206
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/106277
dc.description.abstract У статті виділено та систематизовано основні фактори впливу на формування цін на цукор, серед яких: наявний дохід населення, рівень інфляції, рівень безробіття, експорт, імпорт, урожайність цукрових буряків, природно-кліматичні умови, виробництво цукру, наявність цукропереробних заводів, матеріально-технічне забезпечення підприємств-виробників, наявність підприємств-споживачів, створення штучного попиту, державна політика щодо ціноутворення, податкова політика. Обґрунтовано ступінь впливу на формування ціни на цукор кожного з наведених факторів, показана їх взаємозалежність. uk_UA
dc.description.abstract В статье выделены и систематизированы основные факторы влияния на формирование цен на сахар, среди которых: располагаемый доход населения, уровень инфляции, уровень безработицы, экспорт, импорт, урожайность сахарной свеклы, природно-климатические условия, производство сахара, наличие сахароперерабатывающих заводов, материально-техническое обеспечение предприятий-производителей, наличие предприятий-потребителей, создание искусственного спроса, государственная политика относительно ценообразования, налоговая политика. Обоснована степень влияния на формирование цены на сахар каждого из приведенных факторов, показана их взаимозависимость. uk_UA
dc.description.abstract The main factors influencing the formation of prices for sugar are highlighted and systematized in the article. They include: income per capita, inflation rate, unemployment rate, exports, imports, harvest of the sugar beet, environment and climate conditions, availability of sugar production factories, material and technical provision of the sugar producers’, availability of the enterprisers-consumers, creation of artificial demand, governmental pricing policy, tax policy. The level of influence on the formation of sugar prices of each of these factors is shown and interdependence is observed. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут економіки промисловості НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Вісник економічної науки України
dc.subject Наукові статті uk_UA
dc.title Систематизація факторів впливу на формування цін на цукор як соціально-орієнтовний продукт харчування в Україні uk_UA
dc.title.alternative Систематизация факторов влияния на формирование цен на сахар как социальноориентированный продукт питания в Украине uk_UA
dc.title.alternative Systematization of factors of influence on forming of prices on sugar as socialoriented food stuff in Ukraine uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис