Дослiджено вплив механiчного пошкодження, 15-гiдропероксиду арахiдонової кислоти
та 13-гiдропероксиду лiнолевої кислоти на активнiсть лiпоксигенази (ЛО) картоплi.
Показано змiни активностi ЛО при дiї первинних лiпоксигеназних продуктiв i механiчного пошкодження. Обговорюється можливий шлях залучення метаболiтiв ЛО до формування клiтинної вiдповiдi при дiї механiчного пошкодження.
Исследовано влияние механического повреждения, 15-гидропероксида арахидоновой кислоты
и 13-гидропероксида линолевой кислоты на активность липоксигеназы (ЛО) картофеля. Показаны изменения активности ЛО при действии первичных липоксигеназных продуктов и механического повреждения. Обсуждается возможный путь вовлечения метаболитов
ЛО в формирование клеточного ответа на действие механического повреждения.
The influences of mechanical wounding, 15-hydroperoxy-arachidonic acid, and 13-hydroperoxy-linoleic
acid on the potato lipoxygenase (LOX) activity are investigated. A variation of the LOX activity
under the action of primary lipoxygenase products and mechanical wounding is demonstrated.
The possible pathways of the involvement of metabolites of LOX in the formation of a cell response to mechanical wounding are discussed.