У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів
харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують
здорового харчування.
В статье рассматриваются теоретические и прикладные аспекты создания экологически безопасных продуктов питания. Проанализированы экологические
проблемы их производства в едином цикле: почва —
вода — продукт — человек. Определены приоритетные
направления по внедрению продуктов функционального назначения в рацион разных слоев населения, а
также категории потребителей, которые в первую очередь нуждаются в здоровом питании.
The theoretical and applied aspects of creation of ecologically
safe food are examined in the article. It is analyzed
the ecological problems of food safety in the integrated
chain: soil — water — food product — people. It is
outlined the priority directions of introduction of functional
foods into the food allowance of different segments
of the population, and categories of consumers which first
of all need healthy food too.