Досліджували вміст низькомолекулярних компонентів антиоксидантної системи в органах проростків кукурудзи і пшениці за дії саліцилової кислоти та фітопатогену роду Fusarium Link. Виявлено, що в разі замочування насіння в регуляторі росту перед інфікуванням в органах проростків Zea mays L. i Triticum aestivum L. змінюється вміст аскорбінової кислоти та відновленого глутатіону.
Исследовали содержание низкомолекулярных компонентов антиоксидантной системы в органах проростков кукурузы и пшеницы при действии салициловой кислоты и фитопатогена рода Fusarium Link. Обнаружено, что при замачивании семян в регуляторе роста перед инфицированием в органах проростков Zea mays L. и Triticum aestivum L. изменяется содержание аскорбиновой кислоты и восстановленного глутатиона.
The influence of salicylic acid and phytopathogen genus Fusarium Link. on the contents of low molecular weight components of the antioxidant system in organs of maize and wheat seedlings was investigated. It was found that treatment of seeds by growth regulator prior to inoculation changed the ascorbic acid and reduced glutathione content in organs of Zea mays L. and Triticum aestivum L. seedlings.