При помощи иммуноферментного метода изучена кинетика термоинактивации специфических к стафилококку антител. Показано, что кинетические кривые в полулогарифмической системе координат аппроксимируются двумя прямыми, пересекающимися под определенным углом. Предложена модель процесса термоинактивации антител. Рассчитаны кинетические характеристики исследуемого процесса при различных температурах, а также определены его термодинамические параметры.
За допомогою імуноферментного методу вивчено кінетику термоінактивації специфічних до стафілококу антитіл. Показано, що кінетичні криві в напівлогарифмічній системі координат апроксимуються двома прямими, що пересікаються під певним кутом. Запропоновано модель процесу термоінактивації антитіл. Розраховано кінетичні характеристики досліджуваного процесу за різних температур, а також визначено його термодинамічні параметри.
It is shown that the kinetic plots of the antibody thermoinactivation in semilogarithmic scale are approximated by two straight lines intersecting at a certain angle. The model of the antibody thermoinactivation process is proposed. Both the kinetic characteristics of the process studied at various temperatures and its thermodynamic parameters are calculated.