У статті досліджується місце Правобережної України у забезпеченні
продовольством військ у першій половині ХІХ ст., як важливого аспекту внутрішньої хлібної торгівлі. Простежуються суб’єкти і способи заготівлі у військовий та мирний час, ціноутворення, місця доставки та логістика провіанту
для військ.
В статье исследуется место Правобережной Украины в обеспечении продовольствием войск в первой половине XIX в., как важного аспекта внутренней хлебной
торговли. Прослеживаются субъекты и способы заготовки в военное и мирное время,
ценообразование, места доставки и логистика провианта для войск.
The paper examines the place of the Right-Bank Ukraine in food supplies of the troops in
the first half of the nineteenth century as an important aspect of domestic grain trade. There
have been observed particiants and methods of food procurements during war and peacetime
periods, pricing, places of delivery and food supplies logistics for the troops.