Розглянуто питання комплексного збагачення глазурованого морозива органічними сполуками йоду та заліза.
Розроблено рецептурний склад морозива з добавками еламіну та шоколадної глазурі, що містить «гемове» залізо, як
оздоблювального напівфабрикату. Складено схеми виробництва морозива, збагаченого йодом, та глазурі, що містить
«гемове» залізо. Надано рекомендації щодо поєднання складових комплексної харчової системи морозиво–глазурь.
Рассмотрены вопросы комплексного обогащения глазурованного мороженого органическими соединениями
йода и железа. Разработан рецептурный состав мороженого с добавками эламина и шоколадной глазури, содержащей «гемовое» железо, как отделочного полуфабриката. Составлены схемы производства мороженого, обогащенного йодом, и глазури, содержащей «гемовое» железо.
Даны рекомендации относительно сочетания составляющих комплексной пищевой системы мороженое–глазурь.
The questions of a comprehensive enrichment of glazed
cream with organic compounds of iodine and iron structure
are observed. Prescription of ice cream with added elamin
and chocolate glaze containing «heme» iron, as semi-finished
products finishingcream with additives elaminu and chocolate
glaze that contains heme iron as semi-finished products
was developed. The schema of ice cream production, enriched with iodine and glaze containing «heme» iron are drawn up. The recommendations on component composition of «ice cream-glaze» complex food system are given.