dc.contributor.author |
Берсуцька, С.Я. |
|
dc.contributor.author |
Козичева, Т.О. |
|
dc.date.accessioned |
2020-09-28T15:51:23Z |
|
dc.date.available |
2020-09-28T15:51:23Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції / С.Я. Берсуцька, Т.О. Козичева // Економічний вісник Донбасу. — 2020. — № 2 (60). — С. 165-172. — Бібліогр.:15 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
1817-3772 |
|
dc.identifier.other |
DOI: 10.12958/1817-3772-2020-2(60)-165-172 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/171643 |
|
dc.description.abstract |
У статті досліджено стан органічного виробницт-ва в світі та його розвиток в Україні. Визначено основні проблеми, що стимулюють розвиток органічного ринку, та шляхи їх подолання. Розглянуто класифікаційні ознаки органічної продукції, а також переваги і недоліки органічного виробництва та органічної продукції в контексті маркетингової концепції. Наведено результати маркетингових досліджень поведінки споживачів на ринку органічної продукції. За результатами досліджень визначено, що органічне виробницт¬во є перспективним з огляду на зростаючу зацікавленість з боку споживачів. З кожним роком в Україні зростає кількість споживачів, які зацікавлені в придбанні та споживанні екологічно чистої продукції. Найбільшим попитом серед органічних продуктів користуються молоко та молочні продукти, м’ясо та м’ясні продукти, овочі та фрукти, соки, крупи, борошно. Проаналізовано обсяги експорту органічної продукції із України та динаміку її споживання. Соціальною перевагою органічного сільського господарства є те, що воно має високий потенціал для забезпечення життєдіяльності сільського населення і пожвавлення роботи дрібних фермерських господарств. Разом зі зростанням органічного сектору зростатиме і працевлаштування місцевого населення, оскільки органічне землеробство менш механізоване і потребує, як правило, більше ручної праці. Як результат, органічне виробництво може стати ефективним інструментом збереження традиційних знань ведення господарства у кожному регіоні, а також зменшення міграції сільського населення до мегаполісів. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
В статье исследовано состояние органического производства в мире и его развитие в Украине. Определены основные проблемы, которые стимулируют развитие органического рынка, и пути их преодоления. Рассмотрены классификационные признаки органической продукции, а также преимущества и недостатки органического производства и органической продукции в контексте маркетинговой концепции. Приведены результаты маркетинговых исследований поведения потребителей на рынке органической продукции. По результатам исследования определено, что органическое производство является перспективным, учитывая возрастающую заинтересованность со стороны потребителей. С каждым годом в Украине растет количество потребителей, которые заинтересованы в приобретении и потреблении экологически чистой продукции. Наибольшим спросом среди органических продуктов пользуются молоко и молочные продукты, мясо и мясные продукты, овощи и фрукты, соки, крупы, мука. Проанализированы объемы экспорта органической продукции из Украины и динамика ее потребления. Социальным преимуществом органического сельского хозяйства является то, что оно имеет высокий потенциал для обеспечения жизнедеятельности сельского населения и оживления работы мелких фермерских хозяйств. Вместе с ростом органического сектора будет возрастать и трудоустройство местного населения, поскольку органическое земледелие менее механизировано и нуждается, как правило, больше в ручном труде. Как результат, органическое производство может стать эффективным инструментом сохранения традиционных знаний ведения хозяйства в каждом регионе, а также уменьшение миграции сельского населения в мегаполисы. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The article examines the state of organic production in the world and its development in Ukraine. The main problems that stimulate the development of the organic market and ways to overcome them are identified. The classification characteristics of organic products are considered, as well as the advantages and disadvantages of organic production and organic products in the context of the marketing concept. The results of marketing studies of consumer behavior in the market of organic products are presented. It is certain on results research, that an organic production is perspective, taking into account the increasing personal interest from the side of consumers. With every year the amount of consumers that is interested in acquisition and consumption ecologically of clean products grows in Ukraine. Most demand among organic products is used by milk and dairies, meat and meat products, vegetables and fruit, juices, groats, flour. The volumes of export of organic products from Ukraine and the dynamics of its consumption are analyzed. The social advantage of organic agriculture is that it has a high potential for ensuring the livelihoods of the rural population and revitalizing the work of small farms. Along with the growth of the organic sector, the employment of the local population will also increase, since organic farming is less mechanized and, as a rule, needs more manual labor. As a result, organic production can become an effective tool for preserving traditional knowledge of farming in each region, as well as reducing the migration of rural people to megacities. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут економіки промисловості НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Економічний вісник Донбасу |
|
dc.subject |
Маркетинг і логістика |
uk_UA |
dc.title |
Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Современное состояние и перспективы развития рынка органической продукции |
uk_UA |
dc.title.alternative |
The Current State and Development Prospects of the Market for Organic Products |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
338.439 |
|