Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Перегляд Hаука та інновації, 2013, том 9 за темою "Наукові основи інноваційної діяльності"

Репозиторій DSpace/Manakin

Перегляд Hаука та інновації, 2013, том 9 за темою "Наукові основи інноваційної діяльності"

Сортувати за: Порядок: Результатів:

  • Гальчинецкий, Л.П.; Гринёв, Б.В.; Дульфан, А.Я. (Наука та інновації, 2013)
    Проанализирована термодинамика процессов взаимодействия реакторных материалов (цирконий, железо, графит) с водяным паром. Показано (с учётом кинетических факторов), что участие кислорода в этих процессах приводит к ...
  • Погожих, М.І.; Євлаш, В.В.; Нєміріч, О.В.; Павлюк, І.М.; Гавриш, А.В.; Тарасенко, Т.А. (Наука та інновації, 2013)
    Визначено розмір частинок овочевих порошків з капусти та кабачків методом мікроскопіювання. Показано, що за однакових умов сушіння, подрібнення і т. д. порошок з капусти має більший вміст дрібнодисперсної фракції. Зазначено ...
  • Яворський, І.М.; Юзефович, Р.М.; Кравець, І.Б.; Мацько, І.Й.; Стецько, І.Г.; Луферчик, П.П. (Наука та інновації, 2013)
    Представлена розроблена у Фізико-механічному інституті ім. Г.В. Карпенка НАН України віброакустична система для виявлення та діагностики дефектів обертових вузлів механізмів на ранніх стадіях їх розвитку, основою якої є ...
  • Яковлева, А.В.; Бойченко, С.В.; Вовк, О.А. (Наука та інновації, 2013)
    Рассмотрена зависимость безопасности полетов от качества авиационных топлив. Представлены статистические данные использования реактивных топлив в мире в целом и в Украине в частности. Проведен анализ авиационных катастроф ...
  • Поліщук, Г.Є.; Мацько, Л.М.; Гончарук, О.В. (Наука та інновації, 2013)
    Вивчено вплив температури і тривалості теплового оброблення на структуруючу здатність яблучного пюре. Доведено, що яблучне пюре виявляє тиксотропний та реопексний характер відновлення зруйнованої структури залежно від ...
  • Мартич, В.В.; Поліщук, Г.Є.; Сербова, М.І. (Наука та інновації, 2013)
    Досліджено поверхневу активність зернового компонента у модельних системах та у складі морозива молочного. Встановлено, що збільшення вмісту зародків пшениці у модельних системах та сумішах призводить до відповідного зниження ...
  • Крутовий, Ж.А.; Запаренко, Г.В.; Касілова, Л.О.; Нєміріч, О.В.; Гавриш, А.В. (Наука та інновації, 2013)
    Спроектовано рецептурний склад кексу з максимально можливим вмістом ретинолу. Виріб, збагачений марганцем, вітамінами D і групи В, характеризується збалансованим вмістом незамінних амінокислот.
  • Жарков, И.П.; Иващенко, А.Н.; Руденко, Э.М.; Короташ, И.В.; Краковный, А.А.; Сафронов, В.В.; Ходунов, В.А.; Руденко, А.Э. (Наука та інновації, 2013)
    Разработано новое устройство для микроволновой неразрушающей дефектоскопии с минимальными тепловыми шумами и увеличенным отношением сигнал/шум, в котором использован перемещающийся азотный заливной криостат с вмонтированными ...
  • Тимошенко, В.И.; Кнышенко, Ю.В. (Наука та інновації, 2013)
    На основании расчетных оценок и результатов экспериментальных исследований на лабораторном пневмотранспортном стенде с давлением несущего газа до 3,3 МПа показано, что использование повышенного давления при пневмотранспорте ...
  • Чаленко, О.Ю. (Наука та інновації, 2013)
    Розглянуто поняття «ентропія» в природних науках та в економіці, виявлено проблеми, пов’язані з невизначеністю даного поняття. Проаналізовано відомі парадигми ентропії, засновані на самоорганізації матерії в дисипативні ...
  • Лявинець, Г.М.; Гавриш, А.В.; Нєміріч, О.В.; Арсеньєва, Л.Ю. (Наука та інновації, 2013)
    Описано сучасний стан технологій соусів емульсійного типу з використанням сировини рослинного походження. Науково обґрунтовано та теоретично підтверджено технологію соусів емульсійного типу підвищеної харчової цінності. ...

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис